Laser … funkar fantastiskt bra – för mig.

För några veckor sedan.. “hängde” jag till mig en bursit, en slemsäcksinflammation i min högra armbåge. Går också under smeknamnet studentarmbåge då det är en vanlig “åkomma” för de som sitter och pluggar med vikt vilande på armbågarna under lång period. För mig, räckte det med att sitta och hänga på min i 4 timmar.. Jaja. Jag vaknade iallafall av  knivskarp smärta (!), en armbåge svullen till storleken av en, lila rödfärgad tennisboll och en svullnad som gjorde hela min underarm dubbelt så stor.  En ond, varm och i största allmänhet väldigt besvärlig historia då det räckte med att nudda armen för att det skulle bränna av ilsmärta i hela armen. ond historia.

Körde ett riktigt “all-in” race med voltaren, voltarensalva, is, vitkålsblad, msm, hyalyronsyra, spikmatta, AKUPUNKTUR och avlastning av armbågen. Gjorde en förändring i träningen så att jag inte kört övningar som involverar grepp.. vilket i sig är galet svårt när man älskar att hänga, lyfta, swinga, pressa… hm.. men det finns massa annan träning att göra och. “Bara att gilla läget” . 10 dagar i i “voltarenknaprandet” tyckte jag att det fick vara nog med medicinskit, det verkade inte hjälpa mer än för stunden i alla fall. Gick till vårdcentral för att få någon form av “annan lösning”, fick beskedet att vila helt och fortsätta med voltaren.. “2 månader gör inget”. Jag är en stark motsåndare av att knapra läkemedel som om det vore godis (äter inte godis heller, men det är en annan historia och ett annat inlägg..) då jag sett alldeles för mpnga negativa effekter av att systembelasta, speciellt med en så “ofarlig drog som voltaren”. Vill be alla läsa biverkansprofilen innan ni tycker att voltaren (eller annan smärtlindring i tablebttform) är ett lämpligt “kosttillskott”.

Sagt och gjort. Efter läkarbesöket. Bestämde jag mig för att göra tvärtom läkarens “Vila och Voltaren-förslag”. Jag har gått tillbaka till nästan normal träning men i lite lägre intensitet på just dragövningar OCH byta ut Voltaren mot Laser. Kan med glädje berätta att futtiga 10 dagar efter med 4Laser behandlingar på ca 10 min är min armåge i stort sett bra. Jag har kört med laser innan och vet att ljus in i cellen har en oroligt positiv effekt, för MIG. Redan efter första behandlingen backade svullnaden markant! Detta känns så berfriande skönt!  Kan inte garantera att det hjälper dig. Men för mig. Funkar denna “alternativa behandling” hur bra som helst. Så tack David Bjurvald Gistedt för att du tagit dig tid att behandla mig! Vad gör laser? Jag är verkligen ingen expert på området, men som jag fått förklarat för mig. Så stimulerar ljuset mitokondrien i cellerna (cellens energisystem) och ökar på så sätt läkningshastigheten. Jag är en ljusberoende individ, (så är vi alla) och svarar otroligt bra på denna form av behandling: Solsken in i cellen! Vill du veta mer, får du kontakta en terapeut som har en lasermaskin och är utbildad i just laserbehandling. I Göteborg finns flera, jag har gått hos Cia Hultkrantz, Anna Eriksson och David Bjurvald Gistedt och är otroligt nöjd och tacksam för detta så mycket ljusare alternativ än, Voltaren!

Sol ute, Sol inne, Sol i hjärta, Sol i Sinne och… Sol in i cellen. Bra skit, helt enkelt.. I allafall för mig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *