Vila och Voltaren…. WTF!

Min åsikt och ett kort men ganska frustrerat inlägg kommer här.. men jag kommer snart tillbaka med … Åtgärdsplan: Aktivitet, Alternativa lösningar och Träning som såväl prehab, som rebab och “livsbejakande underhåll av kroppen, knoppen och hjärtat” .. Men … vi börjar lite småsurt och irriterat. Jag. Fick för ca två veckor sedan en slemsäcksinflammation i min högra armbåge. Det “kom alldeles väldigt plötsligt” och oprovocerat -om du frågar mig. Jag Vaknade på morgonen pga skarp smärta. Mycket märkligt! Det enda jag gjort som var annorlunda var att -sitta stilla på en “fest” och hänga på armbågen (många tal på den festen) .. slemsäcksinflammation i armbågen går också under benämningen “studentarmbåge” och drabbar, som namnet indikerar, studenter som sitter dag ut och dag in och pluggar – och hänger på armågarna. Jag satt stilla och hängde på min högra armbåge i 4 timmar. Kan väl bara konstatera att. Jag är allergisk mot att sitta stilla.

Oavsett. Efter 10 dagar på Voltaren och utan “större belastning”  (ingen vikt på, inga drag och inga pressar) på ovan omtalade armbåge och utan att inflammationen lagt sig, så kände jag. “Nu vill jag att en läkare tittar på detta”.. med förhoppning om någon form av svar gick jag till, vårdcentralen. Och svar fick jag… men alltså. Ibland vill jag ropa ..nej! stopp! lägg av! Detta läkarbesök var ett sådant…

Svaret jag fick var. Du får vila (rör inte på dig!) och ät Voltaren, eller ta annat inflammationsdämpande läkemedel… WTF! När jag då återigen påpekade att jag gjort så i 10 dagar och inte ville belasta kroppen systemiskt i onödan (ffa mage och njurar behöver INTE Voltaren!) säger samma läkare.. “får du ont i magen kan du ta omeprazol” .. (Mmmmm vänner som känner mig vet att jag arbetat inom läkemedelssektorn och kan ganska mycket om ett alternativ till omeprazol.. Jag försökte återigen förklara att jag inte vill belasta min kropp systemiskt med läkemedel med en biverkansprofil som är av Voltarens karaktär så får jag svaret… Det är ok att ta Voltaren i allafall två månader. WTF!

Vad vill jag säga med detta inlägg? Jag vill säga. Ät inte läkemedel bara för att man kan – mer än nödvändigt. Två månader på diclofenak tre gånger om dagen, för en struntsak som min armbåge, är galet mycket -om du frågar mig. Detta är min åsikt. Ddet borde finnas bra mycket bättre alternativ. För både min armbåge och resten av min kropp! Det finns alternativ! Läkemedel har absolut sin plats och gör stor nytta, men. På rätt indikationer och inte i slentrian.. Vi måste respektera alla dessa “överdiskköpbara” läkemedel! De belastar vår kropp och behöver intas med försiktighet! Det är inte godis, kosttillskott eller mat. Jag. Tror på fysisk aktivitet, jag tror på kroppens läkande förmåga och jag tror på både läkemedel, alternativa lösningar och alternativ medicin. Jag tror inte på ett okritiskt knaprande av smärtstillande läkemedel, Det finns en baksida med varje framsida, och det priset .. i detta fall eventuellt riskera min mage och mina njurar för att dämpa en inflammation, istället för att åtgärda orsaken till problemet. I min bok. För mig. Fel väg. Jag behöver avlastning så att jag inte retar upp slemsäcken mer, och cirkulation för att det ska läkas. Nu. Tar jag en löprunda.

OAO

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *