Middagstips… torsdag..

 

 

Idag äter vi Köttfärssås och Pasta och jag gör den variant med massa härliga rivna morötter i såsen… fiffigt sätt att få i sig de där grönsakerna som det kan bli diskussion om kring matbordet. Denna middag tar ca 20min att göra från det att du börjar förbereda och är såväl, enkel att göra som  riktigt god, näringsrik och prisvärd.

Bra kombination tänker jag.

Du behöver:

400g nötfärs

1 gul lök, 1/2 röd lök, 10st champinjoner (finhackas)

2 stora morötter (riv på finaste)

Fräs samman

Krydda en första runda med en nypa svartpeppar, oregano, cayennepeppar lite chilipeppar och salt.

Låt Koka ihop med 1pkt passerade tomater och lika del vatten i 10 – hur länge som helst.. ju längre såsen får puttra, ju godare blir den!

I en sil skär du ner broccolibuketter som du låter ångkoka över pastan i ca 4 min. Låt pastan koka färdigt och plutta i en klick smör.

ALTERNATIV till pasta: Grovriv en rejäl vit zucchini och eventuellt även vitkål. Denna äts råriven. Man kan blanda i lite pesto eller olivolja, men jag gillar min zucchinipasta ren. Såsen kan med fördel extrakryddas istället.

Servera med Rårivna morötter..

MUMS!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *