PizzaLördag..

Pizzalördag! Detta recept är ännu en favorit jag tar till både när det är helg och dags för kalas.. uppskattas av alla, är lätt att göra och kan varieras i det oändliga efter tycke, smak och också vad man råkar ha hemma för stunden. Just idag passar jag på att köra pizzatopping på rester från köttfärssåsen.

Degen:
5 dl söndermixade havregryn
5dl vetemjöl
1 påse torrjäst
Tillsätt:
4dl grädde (37grader)
1dl olivolja
1Ägg
Blanda ordentligt och rör sedan i den mängd extra vetemjöl som gör att det blir en knådbar deg (åt kladdiga sidan)
Låt jäsa i 30min.
Obs. Degen blir lite smuligare med havremjöl, så du kan välja bort den varianten såklart.

ALTERNATIV till pizzadeg:ALTERNATIV till pizzadeg:
Mixa sönder 1/2 blomkålshuvud
1 ägg.
Denna smet sprider du i botten på en ”typ långpanna” och förgrädda i ca 5-10 min innan du lägger på toppningen.

Jag kör på grill, max för att skapa lite ”crunchighet”.

Görs med fördel precis innan du kavlar ut översta degen och lägger på den andra långpannan.

Toppingen:
*Köttfärssås (resterna från förrgår) utspädd med ca 2 dl passerade tomater och extrakryddad med oregano
Riven ost
Lättsockrad ketchup.
Jag gillar att ha på även skivad lök, champinjoner och skivade tomater. Allt du gillar funkar ovanpå!

Grädda i ca 5-10 min på 250 grader

Riv vitkål och morötter och ät till.

MUMSA GOTT!

Tips! Den pizza som blir över delar jag i potionsbitar och fryser in. Bra att ha som snabbmat, hemlagad sådan när tiden är knapp på vardagarna mellan skola och träning..

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *