Nytt ÅR… nya tag… och fortsatt arbete framåt.. SKOJ!

2016-12-30-09-25-02

Jag älskar december och är en ”sucker” för julen och allt vad det innebär. Julpyssel, bak, mys och att verkligen njuta av alla de underbara människor som finns i min närhet.

Januari är en absolut favoritmånad på andra sätt.. Känns så otroligt inspirerande att kliva in i ett nytt år, nya möjligheter och hm. Jag drar alltid en storstädning den första januari. Julpynt och granen ut, skräp och damm ut och in med tulpaner, vita ljus och pastelliga färger. Känns fräscht med nytt år. Rensa bort ”klutter”, damm och och låta sig själv få en ren nystart är underbart. Men. Det är ju samma -härliga- liv på båda sidor av tolvslaget, eller hur?!

Det är trots allt bara datum, eller hur!? Att stå på tolvslaget och bombaloss med mängder av nyårslöften (eller fyrverkerier, som skrämmer alla djur så mycket) är inte min grej. Här. Är det mer ”fortsätta” växa och utvecklas steg för steg som är mitt konstanta löfte till mig själv. Ibland. Behöver man tid att landa, kontemplera och kanske till och med kura lite. Ibland är det dags att ”gå loss” med nya saker. Det är faser som allt annat och jag har börjat lära mig att. När jag låter var sak ha sin tid.. går det fortare framåt.

Att försöka stressa fram lösningar, svar och resultat, oavsett om det är i träning, relationer, arbete eller i livet i stort. Eller. Förbanna och gräma sig över saker som inte ”blivit som man tänkt sig”. Är sällan produktivt.  Det brukar bara göra att det tar extra tid att nå dit man planerat. Att utvärdera det man gör. Att se på en period i backspegeln och tänka igenom ”vad gick rätt”, ”vad kan jag göra annorlunda”, ”vad har jag för plan, mål och visioner”.. är konstruktiva tankar som inte varken tar energi eller skuldbelägger försök att ta sig fram som inte gick som man tänkt sig. Tänker jag.

Min tillbakablick är rätt skoj. Har haft ”städa livet året” 2015, då jag släppte taget om sånt där jag faktiskt kände att det var ”svarta energihål”. Att släppa taget är inte bara befriande, det är energiboostande i sig, lätt att slösa kraft på saker som faktiskt inte bringar något tillbaka. Att släppa taget kräver mod och energi, men den faktiska kicken av frihet, är -för mig- så fantastiskt livskraftpåfyllande att det är mer än värt allt!  2016 var mycket av att njuta av den energibubblan, landa, vårda och låta mig få ”bara vara” med allt. Året då jag kände mig stabil, trygg och lät ”skit vara som de är”.. Det var också ett år av massa spännande resor med andra i fokus, vilket är helt underbart! Det var ett år i en trygg, skön tillvarobox. Känner mig modig att våga nytt nu. Våga testa nya saker där jag är rookie, nybörjare, inte kan min grej och får vara lite  på min egen tunna is.. Dags att vara lite modig och sårbar.

Året då jag ska säga ja till prylar. 2017. Blir skoj! Hur det blir. Får vi se!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *