Mina tankar om att ladda batterierna..

Operation batteriuppladdning pågår. Några dagar med fylla på depåerna är här och jag njuter av att känna hur energin återvänder både till hjärtat, knoppen och kroppen.

Vilka är dina energipåfyllare och vart tankar du på inspiration?  Jag fick frågan häromdagen om just vilken del av mitt jobb som ger mig mest energi och vet att mitt svar kanske inte lät helt sådär överpositivt och käckt som kanske var förväntat. Men det var det sanna ärliga svaret: .. ”Alltså, det är inte på jobbet jag tankar på energi. På jobbet förväntas jag ge 100% så att de jag möter känner att de blir inspirerade, peppade, motiverade.. Ja energipåfyllda. Jag är för mina deltagare och klienter en energikälla de tankar från och det är inget konstigt med det. Mitt ansvar är att vara medveten om det och att hitta mina egna energidepåfyllare utanför jobbet. Mitt ansvar för att jag skall orka fortsätta”. En sak är väldigt klar. Jag är inte mitt jobb och det är inte i mitt jobb jag tankar mig full med min urkraft.

En sak jag övar på är just att ”facka in” saker. Att krasst titta på och se vad som är vad. Är detta arbete eller är det fritid? Är detta ett uttalat önskemål från någon eller har jag byggt upp en inre tanke kring att detta förväntas av mig såväl i jobbet som på fritiden. Jag arbetar med mitt fritidsintresse och min passion och då är det kanske extra viktigt att vara tydlig med vad som är jobb och vad som är fritid för mig -tror jag. Skrev senast om rollkonflikten mellan PrivatStina och PTStina. Detta är en identifiering för att kunna sätta en situation i ett fack. Rollkonflikten, är både andras syn på mig och min egen förmåga att särskilja mitt yrke från min person. Så att sätta mig själv i olika fack är viktigt för mig för att enklare kunna säga ”JA” och ”NEJ”. För att avgränsa mig och vara tydlig med vad som är yrkesroll och privatperson.

Det är så. Vi behöver alla fylla på våra depåer som är det vi går på till vardags. Som vi tömmer om vi inte ger oss en chans att tanka på energi.  Dessa depåer är inte en aldrig sinande brunn eller en evighetsmaskin. Vi alla behöver ladda om, hämta kraft, energi och lust. Detta är grundpelaren för att kunna ge åt vår omgivning utan att själva gå i sank.

Det är lätt att tänka och tro att bara för att man brinner för något, arbetar passionerat med något och älskar att göra precis just det man gör så behöver man inte stanna upp, tänka, landa, tanka på eget och bara vara. Men det är precis just det.. Brinner man så in i jäklar för något så kan man brinna slut och knappt märka att det skett.  Det gäller att vara vaken i sitt brinnande. Vi behöver alla hitta depåpåfyllare, energiladdare helt enkelt. Energi i form av mat, såklart, men även vila och sådant som ger inspiration. Det är DET som är konsten för att oförtrutet kunna fortsätta på brinnandets härligt inspirerande väg. Att ladda upp sina batterier innan de går sönder. Att hitta den egna kraftkällan, där just du fyller på dina depåer. Dessa kraftladdningsstationer måste finnas och vi måste ge oss tid att stanna till vid dem. Depåstop helt enkelt.

Det är också viktigt att hitta sitt energiläckage, de så berömda energitjuvarna. Energitjuvar för mig kan vara både situationer, tillfälliga utmaningar och personer, men även inneboende tankar och krav. Mina egna tankar om mig, vad jag tror andra förväntar sig av mig, vad jag kräver av mig och vad jag tror andra tycker att jag ska göra eller inte göra påverkar mig otroligt mycket. Dessa tankar som oftast är bara i mitt huvud, men där inne känns det på riktigt. Oavsett om det stämmer eller ej så tar det mängder av min kraft i anspråk. Alla dessa energiläckor påverkar naturligtvis den faktiska orken, lusten och förmågan.

Det intressanta är att det som ena dagen kan kännas helt ok kan några dagar senare vara otroligt dränerande. Mellan dessa två punkter finns förmodligen en hel del annat energidränerande som påverkar hur vi orkar med vardagsutmaningarna. Jag tänker att det är otroligt viktigt att identifiera dessa läckor, veta vilka situationer men även personer som utmanar. Detta är en balansgång. Detta är vad som får mig att brinna vidare men också att riskera att brinna ut.  Ibland måste man nog helt enkelt välja bort en minuspool, ibland kan det räcka med att ta en paus och vet ni. Jag känner att alltsomoftast räcker det för mig med att veta ”vad som är vad och således också förhålla mig rätt till det vadet utifrån min egen energi för stunden”.

SÅ. Ställ dig frågorna: Vilka är mina energikällor? Vart tankar jag kraft, inspiration och motivation? Vad gör gott för mig såväl för hjärtat, som för kroppen och knoppen? VAD BEHÖVER DU FÖR ATT MÅ BRA? När du vet vad du känner att du behöver är det lättare att faktiskt se till att fylla på.  Gör det, fyll på vettja. Bättre att ha svämmat över lite av att ha gjort sådant som gör dig glad i sinnet, själen och ger en popcornkänsla i kroppen. Tror inte man kan övertanka på sådant som gör gott inifrån och ut. Det värsta som kan hända är att du spiller över positiv energi på någon annan, och det är inte så himla dumt ju.

I allafall.. detta är tankar tänkta från mitt absoluta smultronställe. Här låter jag mig fyllas till brädden så att jag kan spilla över.. Här är jag jag precis så knäpp, knasig och sårbar som jag är. Här låter jag alla elementen överfylla mig med moder jords urkraft. Låter kanske superflummigt, det får det gärna göra för. Herregud så härligt det är att vara nära naturen. Magiskt! Både att vara nära sin inre natur men även den faktiska änglamarken. Att promenera runt till fågelkvitter, solljus, friska vindar och känna vibrationen från sina rötter nå rätt in i kärnminnenas centrum. Det ger en dos av grundlycka, grundkraft och grundinspiration som känns gudomligt gott rätt in i energicentrat.

Men inte bara det. Här i vårt lilla paradis låter jag mig vara skitslö, slapp och långsam. En stund då och då i allafall.. Är faktiskt rätt dålig på att göra ingenting. Det behöver jag öva mer på. Jag är grym på att se till att få bra mat, sömn och träning… men det där att stanna upp och låta saker bara vara även om de borde göras.. det måste jag bli bättre på. Får öva mer på det helt enkelt. Att stanna upp. Att lufsa runt och inte planera. Att inte ha något på gång hela tiden och bara vara. Det är LYX jag ska se till att lära mig att jag får och kan unna mig. Det är märkligt hur otroligt snabbt jag känner att mina batterier laddas upp när jag tar det lite chill en stund, när jag gör de där sakerna jag vill, tycker om tillsammans med människor jag älskar och låter alla ”borden” ligga åt sidan för en stund. Vi va

Det är märkligt hur mycket enklare saker känns när dessa batterier är påfyllda. Märkligt och mäktigt. Och underbart härligt! Jag vill ha överskott att spilla över med framförallt till min familj. Räcker det till mer än så, vilket det nästan alltid gör, är det såklart härligt det med! Men.

Det är så trots allt så det är. Jag är otroligt lyckligt lottad som har människor omkring mig i mitt privatliv som jag älskar över allt annat och här vill jag först och främst svämma över. Kommer att dela med mig av batteriladdande upplevelser, aktiviteter och O-aktiviteter ett tag.

Nu återgår jag till att göra ingenting, en stund.

Kärlek!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *