Nu är jag på riktigt provocerad!

Vi tar det i rätt ordning. Vårt land och världen går igenom ett stålbad av sällan skådat slag just nu. ALLA får vi ställa upp och göra rätt enorma justeringar i våra liv för att det just nu pågår en smitta som har den absolut högsta prioriteringen i vårt samhälle. Vården rustar, omorganiserar och gör allt de kan för att kunna ta emot de sjuka. Budskapet från vår regering och våra myndigheter är TYDLIGA. Vi skall just nu göra allt vad vi kan för att skydda våra gamla -och andra riskgrupper- från att bli smittade av COVID-19 – Corona och minska smittospridningen i landet genom en rad olika åtgärder.

Vi har tydliga instruktioner att följa:

*Gå inte ut om du har symtom på infektion (VI VET ALLA VILKA DE ÄR)

*Håll dig hemma 2 dagar efter att du blivit frisk.

*Hosta och nys i armvecket.

*Håll social distans och ta inte i hand.

*Tvätta händerna ofta och i minst 20 sekunder.

*Inga företag eller föreningar får samla mer än 500 personer samtidigt..

*Res inte utomlands om du absolut inte måste

Vi skall helst jobba hemifrån, gymnasieelever (oavsett om de har internet eller ej) och högskoleelever skall bedriva distansutbildning, man stoppar flygresor för att minska risken att flyga hem mer smitta. MÅNGA MÅNGA företag i flera olika branscher tar stora smällar då deras kunder inte besöker dem eller inte får besöka dem (konserter, idrottsevenemang ETC).

Vi alla gör enorma uppoffringar i vår vardag för att värna om våra äldre. De flesta yngre kommer att drabbas relativt milt säger man från EXPERTHÅLL så att vi alla skall ligga jävligt lågt just nu för att skydda spridning till våra älskade far och morföräldrar är för att de annars riskerar en oerhört allvarlig sjukdom som det inte finns bot på. Bara lindring av symtom, underlätta andning och hoppas på att den sjuke skall klara sig. Låter jäkligt läskigt tänker jag och tänker också att det är självklart att jag följer de riktlinjer jag får av våra beslutsfattare.  Allt för att skydda våra äldre och övriga i högriskgruppen.

Det finns ett tydligt uppdrag till .. och det är att de över 70 år och övriga som är i riskgruppen skall vi inte träffa just nu och de skall hålla sig hemma mesta möjliga, be om hjälp med handling ETC.

Det är nu jag blir så in i helvete provocerad för.. jag känner många som just nu står inför en mycket osäker tid, förlorade uppdrag, förlorade kunder, förlorade jobb, stor risk att gå i konkurs, inte ha råd att bo kvar för att vi skall skydda ovan nämnda högriskgrupp, de som är 70 år och äldre. Att då när vi är ute och äter lunch, se att halva restaurangen är full med just dessa högriskare som vi just nu gör allt för att skydda från att bli smittade gör mig topp-jävla-tunnor rasande.. hur själviskt är inte det? Det kanske inte är läge att ”göra som man vill som senior” just nu, när alla vi andra försöker göra vårt bästa för att minimera risken att ni ska bli smittade.

För djävulen.. NI HAR ETT UPPDRAG just nu: HÅLL ER HEMMA!! Så, bara gör det.

Vi älskar er och vill ha er kvar länge efter att denna storm blåst över!

SÅ IGEN:

SUCK IT UP OCH HÅLL ER HEMMA!!!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *