Träning, så friskt – på så många sätt! Och livsnödvändigt!

TACKSAM för så mycket just nu. Extra tacksam för min fina familj och de som hänger i och tränar nu när det är extra kaotiskt i vår verklighet. Vi behöver röra på oss nu, mer än någonsin! Vi har glädje av träning på så många sätt. Det är basen för en hälsosam kropp, men också en hälsoinjektion för hjärna, hjärta och sinne.

Jag har sedan den 12 mars inte haft ett gruppträningspass (och väldigt få PT klienter också för den delen) inomhus.. Vi kör utomhus helt enkelt. Det har varit såväl omvälvande, ansträngande, meckigt, joxigt och faktiskt alldeles otroligt härligt att få ta alla mina ”tränisar” utomhus. Absolut är det skönt vintertid att vara inomhus och träna och absolut är gymmet (i detta fall min PTstudio och faciliteten jag håller mina pass på) ett viktigt komplement till utomhus. Jag gillar att träna mig själv och andra .Både inne och ute. Just nu är rekommendationen att vi tränar utomhus mesta möjliga och jag är bara otroligt tacksam för att vädret varit oss nådigt, att solen faktiskt varit framme och spridit ljus, D-vitamin och gjort det lättare att vara ute. Visst. Några jäkligt kalla stunder har det blivit hitintills, men faktum är. Med det extra lagret kläder har det varit alldeles väldigt skönt.

Det känns friskt att vara utomhus och vi har lättare att hålla avstånd samtidigt som vi kan träna. Vi kan vara tillsammans och träna sida vid sida utan att komma för nära. Svettas ihop och samtidigt ha skoj. Se ljuset och naturen spraka igång och känna livet ta fart. Både i naturen då såklart men också inom oss själva. Man kan inte annat än att känna hur livet sprudlar inom en när man tränar och får mängder av frisk luft i sina lungor! Underbart! Befriande att för en stund bara vara i nuet, träffa goa träningskompisar och tillsammans göra något både nyttigt och skoj! Känslan att man gör något friskt för sig själv. Att man tar hand om sig själv. Att man svettas och LEVER. Den känslan är helt grym!

Min upprepning, mitt mantra att vi behöver motionera varje dag. Står fast och står starkare! Vi behöver vårda vår hälsa, för det.DET är en friskfaktor som gör att vi klarar sjukdomar bättre. Detta vet vi givetvis sedan tidigare. Nu visar statistik att övervikt är en riskfaktor vi absolut MÅSTE ta på allvar. Det är lätt att i rådande läge bli arg på sig själv. Få dåligt samvete. Skämmas.

Men.

NU är också en av de bästa chanser vi alla har att se till att börja. Att ta itu med ”det där” med livsstilsförändringarna som gör din vardag mer hälsosam. Som hälsovetare vet jag att det inte är bara. ALLS INTE BARA. Men det är samtidigt bara. Om du inte vill göra jobbet kommer det aldrig att göras. Det är bara du som kan ta itu med träningen och kosten (och kanske sluta röka, minska alkoholintag) . Att se till att leva ditt liv mer hälsosamt. En livsstilsförändring är allt annat än lätt. Det kräver VILJA, MOD, TÅLAMOD och ENVISHET. Men det är fullt möjligt!! Det gäller att ha en bra plan, en plan B och tom en plan C. Det är massa hinder på vägen. Man går i väggen på en dålig dag och måste orka börja om. Japp. Man tycker att resultaten tar lång tid. Japp. ”Man vill ha skoj å”.. Ja ni fattar… det är inte lätt. Och vi vill att det ska vara lätt.

Man vill därför ta till snabblösningar med (jag tjatar om detta jag vet och jag tycker fortfarande att det är precis FEL) treveckors superdieter och vrålträningsprogram. Det funkar inte i längden. Sorry! Och ändå är det det.. många hakar på om och om igen. För viljan finns att fixa till livet. Man vill bara gärna att det ska ske ”like magic” .. och det är precis där jag vill ropa! DET SKER INTE MAGISKT och det kommer inte utan ansträngning. MEN. DET ÄR VÄRT DET. DU ÄR VÄRD DET! DU KAN!! Och du är inte ensam. Det är bra att be om hjälp och det är lättare att göra tillsammans.

Jag kan hjälpa, lägga struktur på träning och kost, peppa, ligga på (tjata om du så vill). Och DET gör jag mer än gärna! Du kommer inte att gilla mig, kanske till och med tycka att jag är rätt förfärlig. För det är mitt jobb. Att vara obekväm och ärlig för att jag på riktigt bryr mig om hur du mår. För att jag vet att det är jäkligt jobbigt att göra det som krävs för att få tillbaka en hälsosam kropp. Men jag VET att det är värt det!

Så. Om du vill börja. Finns jag. Då hör du av dig!

All kärlek

/stina

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *